Τα σενάρια για το άνοιγμα των σχολείων αλλάζουν μέρα με τη μέρα, καθώς αποτελούν μεγάλη σπαζοκεφαλιά

Την ώρα που φαίνεται ότι βαδίζουμε καλά ως χώρα στη μάχη για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, είναι πολύ σημαντικό να μη γίνουν λάθη τα οποία ενδέχεται να προκαλέσουν ένα δεύτερο κύμα επιδημίας στη χώρα μας, όπως τόνισε χθες ο κ. Τσιόδρας, στη συνέντευξη τύπου που έδωσε.

Το άνοιγμα των σχολείων θα σημάνει τον συγχρωτισμό των παιδιών στις αίθουσες διδασκαλίας, κάτι που ευνοεί τη μετάδοση οποιασδήποτε ιογενούς λοίμωξης, πόσο μάλλον του κορωνοϊού που μεταδίδεται εξαιρετικά εύκολα.

Tο υπουργείο Παιδείας έχει καθημερινή  συνομιλία με τον κ. Τσιόρδα ώστε να αποφασίσουν πότε θα μπορέσει αυτό να επιτραπεί. «Συζητάω καθημερινά με τον κύριο Τσιόδρα για το πότε θα μπορέσει να επιτραπεί ο συγχρωτισμός μαθητών σε μία αίθουσα», δήλωσε σήμερα η κ. Κεραμέως, ενώ αναφερόμενη στην περίπτωση της Γαλλίας, όπου οι εξετάσεις για την εισαγωγή στα ΑΕΙ αναβλήθηκαν, υπογράμμισε ότι: «Χάρη στην εξαιρετική οργάνωση του επιτελείου Υγείας, δεν είμαστε σε αυτή την κατάσταση τα μέτρα προστασίας αποδίδουν και η πορεία της χώρας είναι καλή. Δεν είμαστε στην ίδια κατάσταση όπως οι άλλες χώρες. Τα μέτρα έχουν αποδώσει και δεν ζούμε μια εθνική τραγωδία».

Πότε θα γίνουν οι Πανελλαδικές εξετάσεις

Όσον αφορά στις πανελλαδικές εξετάσεις η υπουργός, δήλωσε ότι επιδίωξη του υπουργείου Παιδείας είναι η έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων όσο πιο κοντά γίνεται στις καθορισμένες ημερομηνίες, με μείωση της εξεταστέας ύλης και με μια ενδεχόμενη μικρή παράταση του σχολικού έτους. Πάντως στόχος του υπουργείου Παιδείας, παραμένει οι πανελλαδικές να γίνουν έως τις 15 Ιουλίου και όχι τον Σεπτέμβριο καθώς αυτό θα προκαλούσε πολλά άλλα προβλήματα στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Αυτή τη στιγμή σχεδόν όλα τα σχολεία έχουν ενημερώσει το υπουργείο Παιδείας σχετικά με την ύλη, που είχε διδαχθεί για όλα τα μαθήματα, μέχρι την ημέρα που έκλεισαν τα σχολεία. Η εικόνα αυτή θα βοηθήσει ώστε να παρθούν και οι οριστικές αποφάσεις σχετικά με το μέγεθος περικοπής της ύλης.

Η επανένταξη των μαθητών στις σχολικές αίθουσες με το άνοιγμα των σχολείων, φαίνεται πως είναι μια απόφαση που θα προβληματίσει αρκετά το επιτελείο του Σ. Τσιόδρα, αλλά και την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Πολλά θα ληφθούν υπόψη, μεταξύ των οποίων προφανώς και οι αμφιβολίες γονιών και εκπαιδευτικών σχετικά με την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών.

Η Υπουργός Παιδείας άλλωστε δήλωσε πως θα συμμορφωθεί προς τις οδηγίες του επιτελείου του κ. Τσιόδρα.

Η πορεία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

Σε ερώτηση για την πορεία της εξ αποστάσεως διδασκαλίας, η υπουργός Παιδείας εξήγησε πως πραγματοποιείται τόσο σε «σύγχρονο» επίπεδο διδασκαλίας με την απευθείας σύνδεση εκπαιδευτικών και μαθητών σε ψηφιακές τάξεις, όσο και σε ασύγχρονο επίπεδο, με την ανάρτηση ασκήσεων στο διαδίκτυο, ενώ υποστηρικτικό ρόλο έχουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα της ΕΡΤ2.

Αναφορικά με τη συμμετοχή των μαθητών, η υπουργός ανέφερε πως έχουν σημειωθεί περισσότερες από 2.000.000 συμμετοχές μαθητών, ενώ καθημερινά λειτουργούν περί τις 23.000 ψηφιακές τάξεις. Μάλιστα, η υπουργός σημείωσε πως η Ελλάδα σημειώνει κατ΄αναλογία του πληθυσμού της μια από τις πιο καθολικές συμμετοχές σε προγράμματα σύγχρονης εξ αποστάσεως διδασκαλίας. Παράλληλα, περισσότεροι από 1.000.000 μαθητές έχουν εγγραφεί στις πλατφόρμες ασύγχρονης διδασκαλίας, με την συμμετοχή να αυξάνονται καθώς διορθώνονται τεχνικές ελλείψεις.

Στην τηλεκπαίδευση συμμετέχουν επίσης με μεγάλο ποσοστό τα δημόσια ΙΕΚ, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως τα πανεπιστήμια προσφέρουν σε ποσοστό 94% τις παραδόσεις τους σε πλατφόρμες εξ αποστάσεως διδασκαλίας.

Διάβασε ακόμα: Μείωση ενοικίου 40% και για τις επιχειρήσεις που πλήττονται αλλά μένουν ανοιχτές

Έλα και στην ομάδα μας Votanistas – Η ομάδα μας για να μοιραζόμαστε τα μυστικά της φύσης και να κάνουμε παρεούλα

Κάνε like και στη σελίδα μας στο facebook Votanistas για να μη χάνεις τα καινούρια μας άρθρα