Μέσα σε στιγμές πανδημίας, καραντίνας, εγκλεισμού, πανικού και άγχους, σκέφτηκα πως δεν μπορεί έτσι… θα πρέπει να βρω κάτι χαρούμενο και να το φέρω μέσα σε αυτό το άρθρο.

Θες λίγο χρώματα, θες λίγο λουλούδια, θες λίγο τραγούδια, θες λίγο χιούμορ… χαρούμενο να είναι βρε αδερφέ!

Χα-ρού-με-νο!

Βρήκα 9 χαρούμενα και σου τα αφιερώνω…

  1. Η φύση δεν καταλαβαίνει από πανδημίες – και καλά κάνει

Συνεχίζει να κάνει τη μαγική δουλειά της σωστά και εντυπωσιακά. Ανθίζει γύρω μας παντού, καθώς διανύουμε την άνοιξη. Εδώ θα βρεις τα 10 πιο ανθισμένα μέρη του κόσμου, για να ταξιδέψεις τον νου σου σε χιλιάδες χρώματα και αρώματα. Η Ελλάδα σαφώς και καταλαμβάνει μία θέση – πολύ περισσότερες, αλλά ξεχώρισα μία και θα καταλάβεις γιατί.

Τα 10 πιο ανθισμένα μέρη του κόσμου

  1. Κάπου ανά τον κόσμο, υπάρχουν χρωματιστές πόλεις

Εκεί που όλα κυλούν πιο χρωματισμένα και σαφώς πιο χαρούμενα. Οι 10 χρωματιστές πόλεις του κόσμου, είναι κάπου εκεί έξω. Μπες λοιπόν νοερά μέσα σε ένα πλοίο ή αεροπλάνο και ταξίδεψε. Και που ξέρεις… μια μέρα – που όλα θα έχουν πάει καλά – μπορεί να πας και το σώμα σου εκεί!

10 χρωματιστές πόλεις του κόσμου

  1. Αν ποτέ βρεθείς στη Γαλλία, ίσως φανείς τυχερός

Ίσως μείνεις ή χαθείς σε μια από τις μαγεμένες… παραμυθένιες γειτονιές της, που ζωντανεύουν με τον Γάλλο καλλιτέχνη.

Πρόκειται για μία εντυπωσιακή τέχνη του δρόμου!

Τα υπερρεαλιστικά βαμμένα κτίρια, τα παράθυρα, τα μπαλκόνια και τα πλακάκια μοιάζουν πολύ με την πραγματική ζωή και με τους πραγματικούς ανθρώπους.

Παραμυθένιες γειτονιές που ζωντανεύουν με τον Γάλλο καλλιτέχνη

  1. Τι θα κάναμε χωρίς γέλιο

Αλήθεια τώρα! Δε γίνεται να μη γελάσουμε και λίγο. Κάποιος φαίνεται να μας πρόλαβε και να φρόντισε για μας. Δες πώς βλέπει ο Αρκάς τον κορονοϊό και τις ημέρες καραντίνας.

Ώρα για γέλιο – Πώς βλέπει ο Αρκάς τον κορονοϊό και τις ημέρες καραντίνας

  1. Πάμε βόλτα σε ξεχωριστούς κήπους

Στα πέρατα της γης, σε κάθε μυστική γωνιά της, υπάρχουν διάφοροι κήποι. Κήποι μυστήριοι, όμορφοι, ζωντανοί και μαγεμένοι. Αυτοί οι παράξενοι κήποι έχουν κάτι κοινό μεταξύ τους: έχουν μία μοναδική ιδιαιτερότητα που τους κάνει να ξεχωρίζουν.

10 παράξενοι κήποι που έχουν κάτι ξεχωριστό

  1. Τα λουλούδια και ο άνθρωπος

Όχι, δεν αναφέρομαι στο βάζο με τα λουλούδια που έχεις στο τραπεζάκι, ούτε σε εκείνα που ανθίζουν στην αυλή σου. Εδώ πρόκειται για κάτι μοναδικά εντυπωσιακό.

Εδώ και πολλά χρόνια ο Ιάπωνας καλλιτέχνης κήπων, βοτάνων και λουλουδιών, Azuma Makoto, αναπτύσσει έργα και υλοποιεί πρότζεκτς. Η διαφορετικότητα του οφείλεται στο ότι χρησιμοποιεί λουλούδια σε διάφορες ακραίες καταστάσεις στη Γη, οι οποίες είναι πέρα από τα όρια του φυσικού κόσμου και των συνόρων.

Μερικές εικόνες θα σε πείσουν τι εννοεί ο Makoto: “Λουλούδι και άνθρωπος”: Ένα εντυπωσιακό πρότζεκτ για τη σχέση ανθρώπου και φύσης

“Λουλούδι και άνθρωπος”: Ένα εντυπωσιακό πρότζεκτ για τη σχέση ανθρώπου και φύσης

  1. Κάθε εποχή έχει τη μαγεία της

Και μιας που αποχαιρετούμε σιγά σιγά τον χειμώνα και τον αφήνουμε πίσω, σκέφτηκα να κάνουμε ένα αφιέρωμα στην παγωμένη φύση που είναι μαγική. Δες τις εικόνες και θα καταλάβεις.

Η παγωμένη φύση είναι μαγική

  1. Κράτα γερά την έμπνευση

Όταν αλλάζαμε χρόνο πριν περίπου τρεισήμισι μήνες, λέγαμε όλοι «καλή χρονιά», ευχόμενοι το 2020 να είναι καλύτερο του 2019. Μμμ. Η πανδημία μέχρι στιγμής μας δείχνει τα δόντια της και μας λέει στεγνά «μπορούμε και χειρότερα».

Τι θα κάνουμε όμως εμείς; θα ανοίξουμε έναν δρόμο. Έναν χαρούμενο δρόμο. Αν μη τι άλλο, μια καινούρια δεκαετία κάνει το ντεμπούτο της. Δες 13 λογοτεχνικές φράσεις που θα σε εμπνεύσουν το 2020.

13 λογοτεχνικές φράσεις που θα σε εμπνεύσουν το 2020

  1. “Δεν βλέπεις καθαρά παρά μόνον με την καρδιά. Η ουσία είναι αόρατη στα μάτια”

Ο φανταστικός Μικρός Πρίγκιπας ήταν, είναι και θα είναι, το μικρό παιδί που κρύβουμε όλοι μέσα μας!!! Ας ακούσουμε τι έχει να μας πει και ας ταξιδέψουμε για λίγο μαζί του σε 8 σημαντικά πράγματα που μας διδάσκει για τη ζωή.

Ο Μικρός Πρίγκιπας: 8 σημαντικά πράγματα που μας διδάσκει για τη ζωή

Και στο τέλος θα θέσω το εξής ερώτημα:

Είναι άνοιξη. Έρχεται το καλοκαίρι. Πόσο στραβά να πάνε τα πράγματα;

Όπως έχει γράψει και ο αγαπημένος μας Γιάννης Ρίτσος:

Είναι άνοιξη πια. Δε χωράει η πίκρα μέσα στο φως.

Στείλε μου και τη δική σου ιδέα, το δικό σου χαρούμενο, να εμπλουτίσω κι άλλο αυτό το άρθρο. Ας το κάνουμε όλοι μαζί αυτό.

Ας νιώσουμε λίγο καλύτερα όλοι μαζί!

#ΜενουμεΣπιτι

#ΜενουμεΑσφαλεις

Έλα και στην ομάδα μας Votanistas – Η Ομάδα μας για να μοιραζόμαστε τα μυστικά της φύσης και να κάνουμε παρεούλα

Κάνε like και στη σελίδα μας στο facebook Votanistas για να μη χάνεις τα καινούρια μας άρθρα