Η Ημέρα για την Υγιεινή της Εμμηνόρροιας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 28 Μαΐου σε παγκόσμιο επίπεδο, με πρωτοβουλία της μ.κ.ο. WASH United, που εδρεύει στη Γερμανία, με σκοπό την ενημέρωση του γυναικείου πληθυσμού για τη σπουδαιότητα της σωστής υγιεινής κατά τη διάρκεια της εμμηνόρροιας.

Η 28η Μαΐου επελέγη ως Ημέρα για την Υγιεινή της Εμμηνόρροιας (Menstrual Hygiene Day) για τον συμβολισμό της. Ο Μάιος είναι ο πέμπτος μήνας του έτους, πέντε ημέρες κάθε μήνα διαρκεί η εμμηνόρροια στις περισσότερες γυναίκες και 28 ημέρες ο έμμηνος κύκλος.

Επέτειοι και Λοιπές Εορτές

Γιορτάζουν: Ανάληψη.

Ημέρα της Δημοκρατίας στο Αζερμπαϊτζάν.

Ημέρα της Πρώτης Δημοκρατίας στην Αρμενία.

Ημέρα της Δημοκρατίας στο Νεπάλ.

Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων στην Κροατία.

Ημέρα της πτώσης του Μαρξιστικού καθεστώτος στην Αιθιοπία.

Ημέρα του Μεγαλείου στο Πακιστάν.

Εθνική Ημέρα Μοσχαρίσιας Στηθοπλευράς στις ΗΠΑ.

Τι έγινε σαν σήμερα

585 π.Χ.

Ο Θαλής ο Μιλήσιος καταγράφει για πρώτη φορά στον κόσμο ηλιακή έκλειψη.

1934:

Γεννιούνται στον Καναδά τα πεντάδυμα της οικογένειας Ντιόν. Είναι η πρώτη φορά, σε πολύδυμη κύηση, που επηζούν όλα τα βρέφη.

1937:

Ιδρύεται η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen.

1952:

Οι Ελληνίδες αποκτούν το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι.

1961:

Ιδρύεται η Διεθνής Αμνηστία. Για την προσφορά της στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα βραβευτεί 16 χρόνια αργότερα με Νόμπελ Ειρήνης.

1979:

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής υπογράφει στο Ζάππειο Μέγαρο τη συμφωνία πλήρους ένταξης της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα. Οι διαπραγματεύσεις είχαν αρχίσει το 1976 και ολοκληρώθηκαν τον Μάιο του 1979. Η συμφωνία επικυρώνεται από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, ένα μήνα αργότερα, στις 28 Ιουνίου.

1997:

Η τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» δολοφονεί στον Πειραιά τον εφοπλιστή Κώστα Περατικό.

1999:

Ολοκληρώνεται η 22χρονη εργασία συντήρησης του «Μυστικού Δείπνου» και το διάσημο έργο του Ντα Βίντσι είναι ανοιχτό και πάλι για το κοινό στο Μιλάνο της Ιταλίας.

1999: 

Αλβανός καταλαμβάνει λεωφορείο των ΚΤΕΛ στη Θεσσαλονίκη και το οδηγεί στην Αλβανία. Κατά την επιχείρηση της αλβανικής Αστυνομίας έξω από το Ελβασάν σκοτώνεται ο ίδιος και ο όμηρος Γιώργος Κουλούρης.

2002:

Το NATO ανακοινώνει τη Ρωσία σαν έναν «περιορισμένο» εταίρο της δυτικής συμμαχίας.

2005:

Το 147 ετών διάσημο ρολόι του Λονδίνου, Μπιγκ Μπεν, σταματάει για λίγο να λειτουργεί το βράδυ χωρίς να είναι σαφές το γιατί. Η πιο πιθανή αιτία είναι η υψηλή για την εποχή θερμοκρασία.

2008:

Ανακοινώνεται από μηχανικούς ότι ο Κεκλιμένος Πύργος της Πίζας έχει σταθεροποιηθεί για πρώτη φορά και θα παραμείνει σταθερός για άλλους δύο αιώνες.

2009:

Οι AC/DC επισκέπτονται για πρώτη και μοναδική φορά την Ελλάδα, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας τους υπό τον τίτλο «Black Ice Tour». Η συναυλία τους γίνεται στο κατάμεστο από κόσμο Ολυμπιακό Στάδιο.

Διάβασε ακόμη: Σαν σήμερα 27 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας

Έλα και στην ομάδα μας Votanistas – Η Ομάδα μας για να μοιραζόμαστε τα μυστικά της φύσης και να κάνουμε παρεούλα

Κάνε like και στη σελίδα μας στο facebook Votanistas για να μη χάνεις τα καινούρια μας άρθρα