Αλλάζει ο άνθρωπος όταν αγαπιέται. Ημερεύει το σύμπαν μέσα του.

Όλοι μεσοπέλαγα αρμενίζουμε. Ο καθένας από εμάς σηκώνει το δικό του φορτίο, δαμάζει τον δικό του καιρό, παλεύει με τα δικά του κύματα. Και πολλές φορές αυτά τα κύματα τον πνίγουν, τι τον πνίγουν δηλαδή.. τον κατασπαράζουν. Μα και πάλι βρίσκει τον τρόπο και τα πηδάει.

Και ψάχνει την Ιθάκη του

Όλοι την Ιθάκη μας ψάχνουμε. Μα κι ο Οδυσσέας άμα το σκεφτείς, η αγάπη δεν τον κράτησε ζωντανό; Και αγαπήθηκε πολύ εκείνος.

Αλλάζει ο άνθρωπος όταν αγαπιέται!

Ημερεύει κατιτίς στη ματιά του. Γαληνεύουν τα σωθικά του. Το χαμόγελο του γίνεται πιο πλατύ. Τα πρωινά του γίνονται σαν πιο ζεστά, πιο ηλιόλουστα.

Μα να σου πω και κάτι; Θέλει να αλλάξει. Όλοι θέλουμε να αλλάξουμε, όταν πρόκειται για την αγάπη.

Ο άνθρωπος που αγαπιέται είναι γεμάτος με φως, ελπίδα, υπομονή, επιμονή, προσμονή, δύναμη και αισιοδοξία. Δεν έχει άλλη επιλογή.

Ίσως, κάποια στιγμή η αγάπη να συρρικνώνεται, ποτέ όμως δεν πεθαίνει. Γι αυτό και ο άνθρωπος, ποτέ δεν είναι πιο πληθωρικός, παρά μόνο όταν αγαπιέται… Ίσως, τελικά, η αγάπη να είναι και το νόημα της ζωής.

Μα και η αγάπη… θα πρέπει να είναι δίκαιη με τον άνθρωπο. Θα πρέπει να την ακούει, να την βλέπει, να την αισθάνεται. Να μη την μαντεύει, ούτε να τη ζητάει και οπωσδήποτε να μην την ζητιανεύει!

Θα πρέπει ο άνθρωπος να δώσει μια ευκαιρία στην αγάπη, να του μάθει «τι είναι αγάπη»

Ναι!

Αλλάζει ο άνθρωπος όταν αγαπιέται! Στο λέω με σιγουριά.

Αγάπα… να φύγει το αγρίμι από μέσα σου. Να λυτρωθείτε κι ο δύο!

Καλό βράδυ κόσμε ανάποδε ?

Κάλλη Σβώλου

#ΜιαΦοραΚιΕναΜπορω

Διάβασε ακόμη:

Ας μιλήσουμε για αγάπες σε μέρες βροχής

Το λάθος που θέλεις να κάνεις, κάνε το καλά και πολύ. Έτσι, για την αλητεία

Έλα και στην ομάδα μας Βότανα και Αρωματικά φυτά – Ζούμε υγιεινά για να μοιραζόμαστε τα μυστικά της φύσης και να κάνουμε παρεούλα

Κάνε like και στη σελίδα μας στο facebook Votanistas για να μη χάνεις τα καινούρια μας άρθρα