Επιδείνωση του καιρού τις επόμενες μέρες

Άστατος είναι ο καιρός σήμερα με τοπικές καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι.

Από το μεσημέρι και μετά τα φαινόμενα αναμένεται τοπικά να ενταθούν, ιδιαίτερα στα δυτικά τμήματα της χώρας, στην Ανατολική Θεσσαλία και στην Κεντρική Μακεδονία. Το βράδυ ένα μέτωπο αρκετά ισχυρών καταιγίδων θα προσεγγίσει το Ιόνιο και τη Δυτική Ελλάδα, επηρεάζοντας έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτη 20/11 το μεγαλύτερο μέρος της δυτικής χώρας.

Κατά τη διάρκεια της Τετάρτης 20/11 βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε πολλές περιοχές της Πελοποννήσου, της Στερεάς, της Μακεδονίας, της Θράκης, καθώς και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Γενικά τις επόμενες μέρες θα έχουμε διαδοχικά κύματα βροχών και καταιγίδων, ενώ κατά τόπους θα παρατηρηθούν και έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ο Νοέμβριος είναι ένας κατεξοχήν περίεργος μήνας όσον αφορά τα καιρικά φαινόμενα. Φέτος έχει παρατηρηθεί ότι οι θάλασσες είναι πολύ θερμές για την εποχή – έως και 3 βαθμούς θερμότερες από τις αναμενόμενες τιμές –  γεγονός που προκαλεί τις βροχοπτώσεις και τα έντονα φαινόμενα.

Θερμοκρασία

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 17 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 8 έως 19, στην Ήπειρο από 8 έως 23 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 8 έως 22, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 15 έως 22 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 23 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 21 βαθμούς, και στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Άνεμοι

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ, και στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 6 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά 7 με 8 μποφόρ.