Θεσσαλονίκη και Όλυμπος στους 20 κορυφαίους προορισμούς για το 2020

Η Θεσσαλονίκη και ο Όλυμπος κατατάχθηκαν από το κορυφαίο ταξιδιωτικό portal της Γαλλίας Routard.com στους 20 κορυφαίους προτεινόμενους προορισμούς για το 2020

Και αυτή είναι η απόδειξη ότι η τουριστική πολιτική και ο τουριστικός σχεδιασμός από την πλευρά των τοπικών αρχών αποδίδει

Η διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και την εταιρεία Marketing Greece, διοργάνωσαν ταξίδι εξοικείωσης (fam trip) στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και της Πιερίας.

Το ταξίδι εξοικείωσης έλαβε χώρα για λογαριασμό του ταξιδιωτικού portal routard.com. Ο αρχισυντάκτης του, Jean-Philippe Damiani φιλοξενήθηκε στη Θεσσαλονίκη και ξεναγήθηκε στα σπουδαιότερα ιστορικά και αρχαιολογικά μνημεία της πόλης. Περιηγήθηκε στο κέντρο και στην αγορά της πόλης, ερχόμενος σε επαφή με τον ιστορικό και πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της.

Στη συνέχεια της φιλοξενίας του, ο Γάλλος δημοσιογράφος επισκέφτηκε την Πιερία, όπου και ξεναγήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου. Βρέθηκε φυσικά και στον Όλυμπο, ενώ είχε την τύχη να απολαύσει τα εκλεκτά τοπικά προϊόντα της Κεντρικής Μακεδονίας.

Στόχος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας ήταν η ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως ιδανικού city-break προορισμού, τον οποίο μπορεί να συνδυάσει ο επισκέπτης εύκολα με τον Όλυμπο και την ευρύτερη περιοχή της Πιερίας, με τα πολλά αρχαιολογικά στοιχεία.

Το σχετικό ρεπορτάζ του routard.com δημοσιεύεται με τον τίτλο:

Πού να ταξιδέψεις το 2020 – Μακεδονία: Στον Βορρά υπάρχει μια άλλη Ελλάδα

Τα αφιερώματα σχετικά με το ταξίδι εξοικείωσης για το γαλλικό ταξιδιωτικό portal Routard.com δημοσιεύονται στους παρακάτω συνδέσμους:

Αφιέρωμα στη Θεσσαλονίκη

Αφιέρωμα στην ευρύτερη περιοχή του Ολύμπου

Το αφιέρωμα στη Θεσσαλονίκη προωθήθηκε στα social media του Routard.com και μέσω newsletter, ενώ το αφιέρωμα στην ευρύτερη περιοχή του Ολύμπου αναμένεται να προβληθεί στα social media του Routard.com το Μάρτιο του 2020.

Τα ταξίδια εξοικείωσης είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να προβάλει ένας τόπος ή μια τουριστική μονάδα το τουριστικό προϊόν της σε πράκτορες του εξωτερικού ή σε bloggers και δημοσιογράφους, ώστε αυτοί με τη σειρά τους να το διαφημίσουν στους πελάτες και τους αναγνώστες τους στη χώρα τους.

#ΚαλλιεργούμεΣυνήθειες

5 μέρη για να ταξιδέψεις κοντά στη Θεσσαλονίκη

Κάνε like και στη σελίδα μας στο facebook Votanistas για να μη χάνεις τα καινούρια μας άρθρα